Fermuarın sağlamlığı, fermuarların kullanım aralığını ve dayanıklılığını belirleyen en önemli fiziksel performans endeksidir. Dünya çapında farklı ülkelerin fermuar standartlarında, fermuarların kalitesinin test edilmesi için de temel oluşturan fermuar mukavemeti konusunda açık hükümler bulunmaktadır.

Spesifikasyonları ve türleri değişen fermuarlar, farklı amaçlara uygun farklı güçler gerektirir. Genel olarak, fermuar tedarikçileri, fermuarların özelliklerine ve uygulamalarına bir referans sağlayacaktır. Fermuarların özellikleri ve model numarası, kullanım gereksinimlerini karşılamalıdır.

Fermuar mukavemetini test etme yöntemleri sınırlı değildir, ancak temel mukavemet genellikle aşağıdaki muayene yöntemleriyle belirlenir. Bu test sonuçlarından, ilgili kullanımlar için uygun olan fermuar gücü kapsamlı bir şekilde değerlendirilebilir.

Zincir Çapraz Dayanımı

Zincir Çapraz Dayanımı

Zincir çapraz mukavemeti veya çekme mukavemeti olarak adlandırılan, en temel mukavemet indekslerinden biridir. Fermuar kenetlendiğinde fermuarın çapraz gerilmeye direnme kabiliyetini ölçer.

Sürgülü Kilit Tutma Gücü

Sürgülü Kilit Tutma Gücü

Sürgü, bir fermuar zincirinin ortasında kendiliğinden kilitlenir ve fermuar dişleri sol ve sağ parçalara ayrılır. Kaydırıcının iç bileşenlerinin kilitleme gücünü ve direncini değerlendirmek için fermuar dişlerinin sol ve sağ kısımlarını gerin.

Ayırma Ünitesinin Çapraz Dayanımı

Ayırma Ünitesinin Çapraz Dayanımı

Fermuar kilitlenir ve fermuar ayırma ünitesinin iki tarafı test kıskacı ile sabitlenir. Dış kuvvet hasarına karşı direncini test etmek için fermuar ayırma ünitesinin iki tarafını gerin.

En iyi durdurma gücü

En iyi durdurma gücü

Fermuarı kilitleyin ve sürgüyü en üst durağına kadar çekin. Üst durdurma tutma gücünü ölçmek için kaydırıcıyı test cihazı ile sıkıca çekin.

Alt durdurma Tutma Gücü

Alt durdurma Tutma Gücü

Kaydırıcıyı alt dayanağa kadar aşağı çekin ve fermuarın iki tarafını kıskaçla sabitleyin. Kaydırıcının iç bileşenlerinin alt durdurma tutma gücünü ve direncini ölçün.

Sekme Çekme Mukavemeti

Sekme Çekme Mukavemeti

Fermuarın alt kısmını sabitleyin ve fermuarı kilitlemek için gereken maksimum gücü test etmek için kaydırıcıyı çekin

Kaydırıcı Çektirme Çekme Mukavemeti

Kaydırıcı Çektirme Çekme Mukavemeti

Çektirme ve sürgü gövdesi ayrılana kadar çekiciyi, sürgü gövdesine dik bir yön boyunca çekin.

E-fermuar.com , ASTM D2051-D2054, D2057-D2062 (ABD), BS3084 (İngiltere), JIS3015 (Japonya), QB/T2171-2173 (Çin) ve BS3084 (İngiltere) dahil olmak üzere çoğu standarda tabidir. Müşterinin gereksinimlerini karşılamak için her zaman çeşitli testler yapıyoruz ve fermuar kalitesini sıkı bir şekilde kontrol ediyoruz.