Fermuarların geniş bir kullanım alanı vardır. Bu nedenle, farklı ürün gruplarında, işlevsellik ve kullanım amacı, dekorativ ve ekonomik açısından fermuara yönelik gereksinimleri farklıdır, yani fermuarların odak noktası kullanım alanına göre değişir. Fermuar satın alırken, kullanılacak ürünün  özelliklerine göre ilgili fermuar gereksinimlerini ortaya koymalıyız.

Fermuarların kalitesi esas olarak iki yönü ifade eder. Bunlardan biri, kullanılan ürününe estetik ve kalite duygusunun katması veya oldukça uzun bir süre fermuarın kalitesinin korunması ve ürünün işlevselliğini kaybetmemesi. Diğeri, fermuarların fiziksel özellikleri ve teknik parametreleri gibi belirli fermuar standart kriterlerini ifade eder. Birincisi, fermuar üreticisinin yönetim sürecini ve imalat sürecine hakimiyetini yansıtırken, ikincisi  bir fabrikanın genel kalite seviyesini ölçmek için gerekli standartlar içinde üretim seviyesini gösterir.

Fermuarların Kalite Standartları

Fermuarların kalite standartları, GB/T18746-2002 fermuar terminolojilerinden (esas olarak fermuar bileşenlerinin tanımını, biçimini, türünü, boyutunu ve özelliklerini ve fermuarların fiziksel özelliklerini belirtir) ve QB/T2171 ~2173- 2001 fermuar standartlarından oluşur ( metal fermuarlar , plastik fermuarlar ve naylon fermuarlar için standartları belirtin )

Fermuarların Temel Fiziksel Özellikleri

Fermuarların fiziksel özellikleri, esas olarak, fermuarın uygulama aralığını ve dayanıklılığını belirleyen mukavemet indeksi ile birlikte mekanik özellikleri anlamına gelir. Mukavemet indeksi, fermuarların kalitesini yerli ve yabancı fermuar standartlarında test etmek için ana unsur olarak tanımlanmaktadır.

Dünya standartlarında metal fermuarlar ve plastik fermuarlar için 12 standart, naylon fermuarlar için 10 indeks bulunmaktadır.

Kursör / Fermuar Başı için 4 Standart Bulunmaktadır

  1. sürgü ve elcik çekme kuvveti, 
  2. elcik ve kursör bükülmesine karşı direnç, 
  3. kursör sapma kuvveti, 
  4. fermuar başı kilidinin tutma kuvveti

Fermuar Bandı için 1 Standart  : 

Çapraz zincir testi, tek elemanlı kayma mukavemeti (metal fermuar ve plastik fermuar)

Fermuar Fonksiyonelliği için 4 Standart Bulunmaktadır

  1. üst durdurmanın tutma gücü, 
  2. alt durdurmanın tutma gücü, 
  3. açık uçlu zincir çaprazlama gücü, 
  4. pim/kutu kayma gücü

Fermuar Dişi için 2 Standart Bulunmaktadır

  1. diş atlatma çekme kuvveti, 
  2. ileri geri hareket testi (çift)

Fermuarların fiziksel performansını değerlendirmek için yöntemler vardır .